Поново саобраћај преко Драгочајке

С. Амиџић, Д. Стоканић
Поново саобраћај преко Драгочајке

Бањалука - Новоизграђени мост преко ријеке Драгочајке у насељу Залужани јуче је, на радост бројних возача и мјештана, пробно пуштен у саобраћај.

Проблеми са старим, несигурним прелазом постали су прошлост, а у предузећу "Путеви РС" кажу да су поднијели захтјев за технички пријем моста.

- Нови мост пробно је пуштен у саобраћај све док се не обави технички пријем моста и не добије употребна дозвола - казала је портпарол "Путева РС" Наталија Кострешевић.

Она је рекла да вриједност изведених радова на мосту износи 550.000 марака, а извођач радова је било предузеће "МГ МИНД" из Мркоњић Града.

- Нови мост ширине девет метара има двије саобраћајне траке чија је ширина три метра и пјешачке стазе с обје стране - казала је Кострешевићева.

Подсјећа да су радови на изградњи моста, због ванредне ситуације у Српској усљед поплава, били у потпуности обустављени али су касније интензивирани и изгубљено вријеме је надокнађено.

Возач Александар Јанковић, кога смо затекли на мосту, рекао је да ће овај мост и те како добро доћи за мјештане Залужана и остале који пролазе овом дионицом.

- Остало је још да се ријеши проблем са пружним прелазом. Када се рампа спусти стварају се дуге колоне у којима чекамо по десет до петнаест минута - казао је Јанковић.

Додаје да се ова проблематика, која датира већ дуже вријеме, мора што прије ријешити јер су гужве из дана у дан све веће.

- Дешава се да се рампа спусти и 20 минута прије него што воз дође, а на овом путу толики застој у саобраћају представља огроман проблем - истиче Јанковић.

Мјештанка Куљана Марија Ђ. је рекла да поновно успостављање саобраћаја преко моста у Залужанима значи много, посебно онима који одлазе на посао.

- Од сада ћу брже долазити кући са посла, нема више пресједања из једног у други аутобус, што је велика предност - казала је Марија.

Додаје да већ два мјесеца путује околним путевима до куће, који су много дужи од ове дионице.

Мјештани Залужана и околних мјесних заједница на нови мост чекали су дужи низ година. Наиме, стари мост је био у јако лошем стању и није могао да поднесе велику фреквенцију саобраћаја, због чега су се свакодневно стварале гужве.

Аутобуси

Из Градске управе су рекли да је јавни превоз путника на градским и приградским линијама које иду преко моста у Залужанима од јуче нормализован.

- Градска линија 13А Центар - Залужани, те приградске линије Залужани - Куљани и Залужани - Барловци од јуче возе према регистрованим редовима вожње - казали су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана