Помама за скијама и санкама

Јасмина Перишић
Помама за скијама и санкама

Бањалука - Снијег и хладно вријеме подстакли су бројне Бањалучане да похрле у радње са скијашком опремом у којима посљедњих дана влада општа помама за скијама и санкама.

- Од када је наишао овај хладни талас, ја сам затрпан послом. На скијање хрле и стари и млади, а најчешће су то породице. Заинтересованост за сервисирање и изнајмљивање ски-опреме скочила је за 50 одсто, а задовољан сам и како иде продаја - рекао је власник радње са бициклистичком и скијашком опремом Никола Соковић.

Истиче да су најчешће муштерије викенд скијаши који долазе да изнајме опрему када планирају да обиђу скијалишта на Влашићу, Купресу и Мариборском Похорју.

- За једнодневно рентирање ски-опреме потребно је издвојити 20 КМ по особи. Опрема за продужени викенд кошта 45 КМ, док је цијена за седам дана 90 марака. Уколико неко пожели да купи дјечије санке, мораће да издвоји од 100 до 135 КМ. Мало су скупље, јер је ријеч о модернијим санкама са управљачем - објаснио је Соковић.

Према његовим ријечима, опрема брендова "Елан" и "Фишер" и даље је број један када је потражња у питању и њихова популарност не опада.

- Имамо разне врсте ски-опреме, а најјефтиније нове скије коштају 450 КМ. Најскупље скије у мојој радњи су "елан SLX" и коштају 1.340 КМ - казао је Соковић.

И власник радње са ски-опремом Миле Јовишић каже да се ове године нада бољој заради.

- Полако нам се посао гомила, а надамо се и бољем промету јер сезона тек почиње. Пуно више посла очекујемо крајем овог и почетком сљедећег мјесеца, када прођу празници и Бањалучани похрле на планине - рекао је Јовишић.

Истиче да најслабије иде продаја нове опреме.

- На скијање иде онај ко је навикао и ко је заљубљен у тај спорт. Ти људи углавном имају опрему, а сезонци који пожеле да се тек опробају на скијама углавном изнајмљују опрему - казао је Јовишић.

У тржном центру "Верно" истичу да се санке продају као алва.

- У понуди имамо пластичне и дрвене санке. Веома је тражен такозвани пластични тањир на којем се дјеца санкају, а чија је цијена од 2,80 КМ. Веће дрвене санке могу се купити за 60 КМ. Нешто мање дрвене санке могу се купити и за 25 и 52 КМ, а сличне су и цијене оних које су прављене од тврде пластике - додали су у "Верну".

Школа скијања

У школи скијања "Ски-тим Олимпик" кажу да заинтересованих за бијели спорт не мањка.

- Код нас обуку врше лиценцирани учитељи скијања, а једнодневну школу скијања тренутно изводимо на Купресу. Потребно је да заинтересовани постану наши чланови, а поред чланарине од 20 КМ на годишњем нивоу, за једнодневно похађање школе плаћају 15 КМ. Ски-пас и превоз до скијалишта за дјецу коштају 35, а за одрасле 40 КМ - рекли су у овој школи.

Цијене изнајмљивања ски-опреме

20 КМ - једнодневно рентирање

45 КМ - продужени викенд

90 КМ - цијена за седам дана

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана