Полумаратонци указују на потребу за игралиштем

Н. Б.
Полумаратонци указују на потребу за игралиштем

Бањалука - Становници Пријечана Славиша, Мирна и Слађана Момчичевић и Срђан Миљковић ће у недјељу, 14. маја, истрчати полумаратон да би указали на проблем недостатка дјечијег игралишта и теретане у овом насељу.

Жеља покретача ове иницијативе је да коначно буде ријешен дугогодишњи проблем недостатка кутка за дјецу и вјежбање у овом насељу.

- Волио бих да моје сестре, пријатеља и мене примијете надлежни из Градске управе. Имамо више од 2.000 становника, а немамо ниједно дјечије игралиште са тобоганима, клацкалицама и љуљашкама. Школско игралиште је у јако лошем стању јер су кошеви покидани, табле поломљене, а канал са отпадним водама који је у непосредној близини је оно што тјера младе од тог кутка за спорт. Оно није довољно ни за 95 ђака, колико их има у подручној школи - казао је Момчичевић.

Каже да су организовали и потписивање петиције о потреби за игралиштем коју су становници Пријечана масовно подржали.

- Свјесни смо да има и других насеља у која треба улагати, али нас годинама заобилазе што се тиче проблема младих. Поред тога, ту је проблем у вези са инфраструктуром, мостом и самом зградом школе, односно бараком која нема употребну дозволу. Такозвана рекреативна зона која повезује насеље са Слатином је у катастрофалном стању - рекао је Момчичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана