Полигон у Лазареву чека тендер за извођача радова

И. П.
Полигон у Лазареву чека тендер за извођача радова

Бањалука - Изградња полигона за обуку возача почетника, површине 2.000 квадратних метара, на дијелу паркинга и зелене површине код Нове аутобуске станице, између улица Браће Подгорника и Проте Николе Костића, још није почела, јер није покренута јавна набавка за избор извођача радова.

Потврђено је то за "Гласу Српске" у Градској управи.

- Полигон јесте у плану, али није познат термин када ће бити расписан тендер - речено је у Градској управи.

Одборник у Скупштини града Миленко Јаћимовић је рекао да је полигон неопходан за возаче почетнике.

- Изградњом полигона добило би се много на обуци почетника, а био би ријешен и дио проблема приликом полагања возачког испита. Наиме, ту би била почетна тачка са које би кандидати кретали на испит, а оне су тренутно на мјестима која законом нису дозвољена - рекао је Јаћимовић.

Додао је да је стратегијом за безбједност саобраћаја, коју је Скупштина усвојила, била обухваћена и област у вези са квалитетнијим оспособљавањем возача и дат је значај изградњи модерног полигона за обуку возача.

- Одјељење за стамбено-комуналне послове, Савјет за безбједност саобраћаја града и Одсјек за саобраћај дали су сагласност да се уђе у процедуру, нађена је и обезбијеђена локација, али, по мојим информацијама, стала је изградња због тога што одговорни у Градској управи нису расписали јавну набавку за избор извођача радова - казао је Јаћимовић и додао да би изградња коштала максимално 10.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана