Покренута акција “За мале Бјелајце”: Хумани људи помажу самохраној мајци три дјечака

Ј. Ст.
Покренута акција “За мале Бјелајце”: Хумани људи помажу самохраној мајци три дјечака

БАЊАЛУКА - Ватерполо клуб “Борац Фортуна” покренуо је хуманитарну акцију “За мале Бјелајце” из насеља Петрићевац, с циљем да помогну самохраној мајци троје дјеце Весни Бјелајац, која је у априлу остала без супруга који је био једини запослен у овој породици.

Објавила је ово на “Фејсбуку” Сњежана Новаковић Бурсаћ, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ.

- Позитивна екипа окупљена око Ватерполо клуба “Борац Фортуна”, којој и ја припадам, спроводи хуманитарну акцију. Дошли смо до сазнања о тешкој животној ситуацији у којој се нашла наша комшиница Весна Бјелајац, која је самохрана мајка дјечака од 13 и десет година, те бебе од пет мјесеци - стоји у објави.

Веснин супруг био је једини запослен у овој породици, а преминуо је од посљедица заразе вирусом корона, тако да су остали без сталних новчаних прихода. Ова храбра мајка школује два основца, од којих је један четврти, а други осми разред основне школе и враћа два кредита, од којих је један стамбени.

- Мислим да није потребно образлагати колико је тешко бреме са којим се ова млада породица суочава. Из разговора с њима дошли смо до сазнања да им тренутно највећи терет представља стамбени кредит, за који је као средство обезбјеђења усписана хипотека на стан у којем живе Весна и дјечаци, а којег је остало око 36.000 КМ - навела је Новаковић Бурсаћ у објави.

Додала је да се нада да ће до краја године прикупити довољно новца. Сви који желе помоћи, могу уплатити новац на жиро-рачун 562-099-80918990-89 који је отворен код НЛБ банке са назнаком “За мале Бјелајце”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана