Поинт блистао на Европском првенству

В. П.
Поинт блистао на Европском првенству

Бањалука - Чланови Плесног студија "Поинт" остварили су изузетне резултате на недавно одржаном Европском првенству у џез и модерном балету у пољском граду Миколајки.

Сениорски тим се пласирао у два финала и то у дисциплинама џез денс формације и модерн денс, мале групе и заузео четврта мјеста са кореографијом Ане Тешић "Рајске птице" и Сњежане Лазић "Гласови из јастука".

Сениори су плесали у полуфиналу џез денса, мале групе и заузели осмо мјесто. Модерн денс дуо Анастазија Шешић и Ирена Периновић био је девети, а Александра Мећава 19. са соло тачком "Кармен". Кристина Братић заузела је високо девето мјесто међу 34 врхунска плесача, а успјешна је била и Анђела Павловић у извођењу соло тачака, која је уједно била најмлађи члан нашег тима. Јуниорска мала група била је 15. у модерн денсу.

- Сам одлазак у Пољску било је предивно искуство, јер сам први пут наступила на Европском првенству у врхунској конкуренцији. То ми је мотив да још више тренирам - рекла је Павловићева.

У клубу истичу да су послије великих улагања, одрицања и уложеног труда поносни на феноменалне резултате.

- Наших 18 плесача извело је десет кореографија на којима су заједно са тренерима и кореографима радили током цијеле сезоне. Европско првенство је за неке било једно у низу међународних такмичења, а за друге прво такмичење овог типа. Поносни смо на плесаче, тим тренера и кореографа без којих овогодишња плесна прича не би имала овако успјешан завршетак - казали су у плесном клубу "Поинт".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана