Подрум у центру Бањалуке пун фекалија нико неће да очисти

Јасмина Перишић
Подрум у центру Бањалуке пун фекалија нико неће да очисти

Бањалука - Подрум зграде у улици Краља Петра Првог Карађорђевића 66, уз саму робну куће "Кастел", мјесецима је пун фекалија и отпадних вода, које нико неће да уклони, па се смрад и влага шире на околне објекте.

Ријеч је о згради која се налази у самом центру града, свега педесетак метара од Градске управе.

До изливања фекалија у подрум, дошло је након зачепљења канализационе цијеви а како није формирана заједница етажних власника нико не жели да преузме одговорност за чишћење, па се овом проблему не назире крај.

Директор робне куће "Кастел" Никола Лончар упозорио је на овај проблем и градске власти јер су отпадне воде биле продрле до подрума овог продајног центра.

- У Комуналној полицији су ми рекли да не могу ништа предузети јер није формирана заједница етажних власника. Станари су само отчепили цијев а изливене фекалије оставили и нико неће да их уклони. Ми смо очистили колико смо могли, али и даље је остало канализације. Да ствар буде гора, прије неколико дана цијев се поново зачепила па је подрум опет био пун отпадних вода - испричао је Лончар.

Тврди да се поред улаза у подрум зграде налазе бројни пословни простори, књижара, бутик и фризерски салон. 

- Ово треба да ријеши неко стручан јер је срамота да се тако нешто дешава у центру града. Хитно је потребно чишћење подрума, отчепљење цијеви дезинфекција и  дератизација јер је то доље једноставно извор заразе - тврди Лончар.

Истиче да су канализационе цијеви у згради због старости пуне каменца те да је због тога поново дошло до зачепљења.

- Не значи нам ни када само прочепе цијеви ако нико не очисти фекалије. Прошао је читав мјесец а рјешење се не назире. Свима сам се обраћао али узалуд - казао је Лончар.

Из Градске управе су рекли да су упознати са овим проблемом.

- По пријави коју смо добили 26. јула извршен је комунално-инспекцијска контрола у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на броју 66, и том приликом  смо утврдили да зачепљење канализационе цијеви. Такође је утврђено да заједница етажних власника није регистрована. Ми смо у сарадњи са радницима "Чистоће" прочепили  канализационе инсталације зграде, али вода из подрума није исцрпљена, јер "Чистоћа" не посједује техничке могућности да то учини - рекли су у Градској управи.

Станар

Један станара зграде који није желио да му објавимо име, каже да чишћење треба платити а то нико не жели.

- Многима због пара фекалије не сметају. Наравно да страхујемо од заразе. Отпадне воде су нагризле зид једног од сусједних подрума, и шта сад ти људи да раде? Надлежни би требало да нам помогну да ријешимо проблем - рекао је овај станар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана