Почиње ревакцинација Спутњиком, привремено се обустављају дани "Отворених врата"

ГС
Foto: Независне

БАЊАЛУКА – Дом здравља Бањалука ће сутра почети ревакцинацију другом дозом вакцине спутњик В, за особе које су прву дозу примиле у мају ове године.

Наиме како су навели у Дому здравља Бањалука сутра ће се привремено обуставити дане "Отворених врата" на вакциналном пункту у хали Бањалучког велесајма, да би се у том периоду извршила ревакцинација ових грађана.

"Наглашавамо да ће сваки грађанин који чека на ревакцинацију другом дозом вакцине Спутњик В бити позван на свој термин за вакцинацију те их овим путем молимо за стрпљење те да не долазе на вакцинални пункт без претходно заказаног термина", казали су у Дому здравља.

Додали су да све особе које при позивању на термин вакцинације, а које су прву дозу вакцине спутњик В примиле у мају ове године,  не буду у прилици да дођу на ревакцинацију при првом позиву, биће накнадно позивани и наручени на нови термин у наредном периоду, преносе Независне.

"Сходно томе, свако од поменутих лица које чека да прими другу дозу вакцине спутњик В биће у прилици да то и учини", казали су у Дому здравља.

Истакли су да ће вакцинални пунктови у амбулантама породичне медицине у приградским и сеоским насељима радиће у већ установљеном режиму рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана