Почиње градња кружног тока код “Делте”

nezavisne.com
Почиње градња кружног тока код “Делте”

Бањалука - Припремни радови на градњи кружног тока код будућег шопинг-центра “Делта Сити” на укрштању источног транзита и Улице олимпијских побједника су почели, потврдио је за “Независне” Љубомир Ћубић, директор предузећа “Нискоградња”, које изводи ове радове.

“Очекујемо да би почетком сљедеће седмице, односно у понедјељак или уторак, требало да почну велики радови на градњи овог кружног тока, који би подразумијевали и обуставу саобраћаја”, истакао је Ћубић.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, рекао је да је град свој дио урадио и да су издали рјешење о обустави саобраћаја, које важи од 12. новембра до 9. марта 2019. године.

“Дозволу смо прибавили и прослиједили 'Путевима РС'. Урадили смо пројекат, ријешили имовинско-правне односе и у петак смо издали рјешење о обустави саобраћаја на дијелу на којем смо ми надлежни, односно од Гундулићеве улице до Улице олимпијских побједника”, објаснио је Сандић.

Додао је да се према елаборату о преусмјеравању саобраћаја - он мора преусмјерити у току извођења радова. 

“Наше рјешење о обустави важи до 9. марта 2019. године.

 Биће урађена привремена саобраћајница ширине седам метара која ће излазити према 'Шкодином' сервису, односно према 'Нестро' пумпи”, казао је Сандић.

Додао је да очекују да ће у току извођења радова бити гужве, јер ће се саобраћај из двије траке практично улијевати у ту једну.

Он је замолио све учеснике у саобраћају за стрпљење, истакавши да је ријеч о захтјевном и значајном пројекту, који је вриједан 2,7 милиона КМ.

“Кружна раскрсница ће имати подземни пролаз за пјешаке. По окончању свих тих радова биће смањене гужве и проток саобраћаја ће бити много бољи”, истакао је Сандић.

Грађани кажу да им је драго што ће градња ове кружне раскрснице коначно почети.

“Мислим да би у граду на још неколико критичних тачака требало изградити мање монтажне кружне токова попут оног у Обилићеву. А нови кружни ток код будуће 'Делте' ће знатно убрзати проток саобраћаја”, рекао је Немања В. из Борика.

На подручју града ове године изграђене су четири кружне раскрснице, и то двије у Алеји светог Саве, код зграда Основног суда и Аддико Банк. Кружни токови изграђени су и на Ребровцу код цркве, те на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана