Почиње градња Делта Ситија у Бањалуци

Nezavisne.com
Почиње градња Делта Ситија у Бањалуци

Бањалука - Камен темељац тржног центра "Делта Сити", београдске компаније "Делта холдинг", биће постављен 28. јуна у Булевару српске војске у Бањалуци.

Тамо су већ започели припремни радови. Потврдио је ово јуче за "Независне" Љубомир Ћубић, директор предузећа "Нискоградња", извођача радова.

"Полагање камена темељца биће уприличено 28. јуна. Тренутно вршимо само припремне радове, тако да би тада требало да имамо више информација", рекао је кратко Ћубић.

Слободан Станаревић, вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење града Бањалука, истакао је да ће тржни центар "Делта Сити" бити од великог значаја.

"Почетак грађевинских радова се очекује 29. јуна, а њихов завршетак, односно отварање тржног центра крајем новембра сљедеће године.

Извођач комплетних радова је предузеће 'Нискоградња' Лакташи", рекао је Станаревић. Срђан Амиџић, замјеник градоначелника Бањалуке, казао је да ће изградња таквог шопинг центра много значити за Бањалуку.

"Првенствено, значиће за градски буџет, јер се ради о значајним накнадама. Значило би за грађевински сектор, јер би то био посао који би ангажовао грађевинске потенцијале које имамо и, наравно, значио би и за незапослена лица која би ту могла да се запосле", казао је Амиџић.

Према његовим ријечима, град као што је Бањалука свакако треба да посједује један шопинг центар као што је "Делта Сити".

Како је зимус најављено из компаније "Делта холдинг" на прес-конференцији у Београду, гдје су представљени резултати ове компаније за 2016, као и планови за 2017. годину, тржни центар у Бањалуци ће имати површину од 80.000 метара квадратних.

"Почетак изградње највећег шопинг центра у Републици Српској у Бањалуци је инвестиција од 70 милиона евра и ми се надамо да ћемо реализацијом овог пројекта оживјети локалну економију кроз креирање додатних 2.500 радних мјеста", рекао је зимус Дејан Јеремић, генерални директор компаније "Делта холдинг".

Када тржни центар буде отворен, имаће више од 100 локала, посјетиоцима ће понудити најпознатије свјетске брендове, забавне садржаје за цијелу породицу, ресторане, кафиће, а на располагању ће бити и преко 1.000 паркинг мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана