Почео пети камп за младе програмере

В. П.
Почео пети камп за младе програмере

Бањалука - Камп за талентоване програмере средњих школа РС је добар примјер сарадње средњих школа са Електротехничким факултетом

Рекао је то на отварању манифестацију за младе информатичаре у Гимназији, "ПрограмеРСијада" ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга. 

- Универзитет отворен за сличне пројекте - казао је Матаруга.

Посланик у Народној скупштини РС и кандидат за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић поручио је младим информатичарима да су на правом путу и да су граду потребни такви стручњаци.

- О њима убудуће треба водити још више рачуна. Исто тако треба им дати неискоришћени простор у граду за покретање самосталног ИТ пословања - казао је Радојичић.

Отварању су присуствовали и декан Електротехничког факултета, Брако Докић, те представници компаније "м:тел" и других ИТ компанија.

Пети Камп "ПрограмеРСијада" трајаће пет дана и у њему учествују средњошколци из Вишеграда, Прњавора, Фоче, Бијељине, Приједора, Шамца, Градишке, те бањалучких Електротехничке школе и Гимназије.

Талентовани ђаци посјетиће и неколико ИТ компанија, имаће презентацију три-де штампача, програмирања дрона, те богат спортски и културни програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана