По­че­ло обиљежа­вање Не­дјеље Црве­ног крста: По тра­ди­ци­ји прво да­ри­ва­ли по­ро­диље

Н. Б.
По­че­ло обиљежа­вање Не­дјеље Црве­ног крста: По тра­ди­ци­ји прво да­ри­ва­ли по­ро­диље

Бањалука - Да­ри­вањем по­ро­диља и но­во­ро­ђен­ча­ди на Ги­не­ко­ло­шко-аку­шер­ској кли­ни­ци Уни­вер­зи­тет­ског кли­ни­чког цен­тра Ре­пу­бли­ке Српске, град­ски одбор Црве­ног крста по­чео је традиционално обиљежа­вање Не­дјеље ове ме­ђу­на­ро­дне ху­ма­ни­тар­не ор­га­ни­за­ци­је ко­ја тра­је до 15. ма­ја.

У то­ку ове се­дми­це пла­ни­ра­ју низ акти­внос­ти ко­ји­ма ће упо­зна­ти гра­ђа­не о зна­ча­ју и уло­зи Црве­ног крста у за­је­дни­ци.

- Да­нас ће­мо по­сје­ти­ти и вртић "Ма­сла­чак", а до кра­ја се­дми­це не­ко­ли­ко мје­сних за­је­дни­ца гдје ће­мо ре­али­зо­ва­ти бес­пла­тне здрав­стве­не пре­гле­де и по­ди­је­ли­ти ху­ма­ни­тар­не па­ке­те. У пе­так, 12. ма­ја, ис­пред згра­де Црве­ног крста би­ће отво­ре­на изло­жба па­ноа и фо­то­гра­фи­ја ко­је при­ка­зу­ју на­ше акти­внос­ти - ре­кла је се­кре­тар Црве­ног крста Жељки­ца Илић.

Еду­ка­ци­ја гра­ђа­на о ра­ду ове ху­ма­ни­тар­не ор­га­ни­за­ци­је ре­зер­ви­са­на је за су­бо­ту, 13. мај.

- Чла­но­ви Омла­дин­ског клу­ба Црве­ног крста из осно­вних, средњих шко­ла и са фа­кул­те­та ће на Тргу Кра­ји­не си­му­ли­ра­ти пру­жање прве помоћи и де­мон­стри­ра­ти уоби­ча­је­не акти­внос­ти. На не­ко­ли­ко ло­ка­ци­ја у гра­ду пос­та­ви­ће­мо и "отво­ре­не би­бли­оте­ке". Та­ко­ђе, ди­је­ли­ће­мо и бро­шу­ре и про­па­ган­дни ма­те­ри­јал о зна­ча­ју и акти­внос­ти­ма Црве­ног крста - ка­за­ла је Или­ће­ва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана