Почело бетонирање код новог моста у Српским Топлицама

Агенције
Почело бетонирање код новог моста у Српским Топлицама

БАЊАЛУКА - У оквиру градње новог моста у бањалучком насељу Српске Топлице почело је бетонирање потпорних зидова на лијевој обали ријеке Врбас, саопштено је из Градске управе Бањалука.

У досадашњем току радова, изграђени су приступни путеви до воде на обје стране обале и почеле су припреме за градњу темеља за будуће стубове моста. 

"Радови се изводе и на лијевој и десној обали Врбаса с тога апелујемо на возаче да буду пажљиви јер је на градилишту већи број камиона и радних машина", наглашавају у надлежном градском одјељењу. 

Градња новог моста дужине 65 и ширине 11 метара почела је 12. фебруара, а, осим двије саобраћајне траке по три и по метра, биће изграђене пјешачке стазе ширине по два метра. 

Из Градске управе наводе да радови обухватају приступне саобраћајнице, проширење улазно-излазних трака на магистралном путу, те уређење обалоутврде. 

Пројектом је предвиђено да мост буде грађен системом конзолне градње од челика и бетона као спрегнута конструкција због конфигурације терена и изузетно уског простора на којем се налази градилиште. 

Нови мост у насељу Српске Топлице примарно ће бити намијењен за теретни саобраћај, с обзиром на то да ће преко њега циркулисати теретни саобраћај у правцу Источног транзита.

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана