Почела подјела бесплатних уџбеника бањалучким основним школама

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Како је и планирано, данас је почела подјела бесплатних уџбеника бањалучким основним школама, а уџбеници су испоручени Основној школи “Бранко Радичевић”.

Данијела Кајкут из Одјељења за образовање, здравство омладину и спорт казала је да је град први пут у историји обезбиједио бесплатне уџбенике за основце са подручја Бањалуке, преносе Независне.

“Према плану, данас је почела испорука уџбеника основним школама у граду, а данас је планирана и подјела уџбеника О.Ш. 'Јован Цвијић' и О.Ш. 'Ђура Јакшић”, казала је Кајкутова.

Истакла је да ће школе вјероватно дијелити уџбенике првог дана ове школске године.

Раније су се градоначелник Драшко Станивуковиће и директори основних школа договорили да ће подјела бесплатних уџбеника школама бити од 3. до 12. августа.

За бесплатне уџбенике за основце на подручју града из буџета је издвојено око 1,5 милиона КМ и ово ће бити значајно олакшање за кућни буџет имајући у виду да се цијене пакета уџбеника крећу од 100 па до 170 КМ.

На тендеру за набавку уџбеника као најповољнија изабрана је понуда Јавног предузећа Завод за уџбенике и наставна средства из Источног Новог Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана