Почела обнова друштвених дома у Дебељацима и Драгочају

Весна Поповић
Почела обнова друштвених дома у Дебељацима и Драгочају

Бањалука - У реконструкцију друштвених домова у Драгочају и Дебељацима град ће уложити 180.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић озваничио је у петак почетак радова који треба да буду завршени за 90 дана.

- У Драгочају ће бити уложено око 150.000 КМ јер су на том друштвеном дому потребни већи грађевински захвати како би био употребљив. Све осим крова треба мијењати, тако да ће, између осталог, бити изграђени нови мокри чворови те комплетна унутрашња конструкција - навео је Радојичић.

По завршетку реконструкције Радојичић је рекао да ће размотрити могућност да у драгочајски дом буде пресељена амбуланта која се тренутно налази у неусловном објекту.

- У току је припрема пројектне документације како бисмо идуће године могли реконструисати мост преко ријеке Драгочајке. Ради се о уском грлу у овој мјесној заједници гдје током сваке веће кише настају проблеми - казао је Радојичић.

Додао је да ће за реконструкцију дома у Дебељацима бити издвојено 30.000 КМ.

- Потребна је санација унутрашњости, замјена столарије те комплетно уређење. Дом у Дебељацима је од интереса, прије свега, за културно-умјетничко друштво које ове просторије користи за окупљања те држање реквизита и друге опреме. По завршетку реконструкције имаће далеко боље услове за рад - казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, ове године је за реконструкцију друштвених домова на сеоском подручју планирано 350.000 КМ.

- Одредили смо приоритете за 2017. годину тако да је поред Драгочаја и Дебељака одабрано и Љубачево гдје су недавно почели радови. У тој МЗ се ради нови друштвени дом. Уклоњен је стари објекат и иде се у градњу новог - казао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Дебељаци Зоран Лукић захвалио је градским властима на подршци која ће им омогућити да добију бољи друштвени дом.

- У Дебељацима је потребно ријешити пуно проблема, али у посљедње вријеме се дешавају бројне позитивне промјене што показује да ова градска власт рјешава проблем по проблем - навео је Лукић.

Вучковић

Члан Савјета МЗ Драгочај Милан Вучковић казао је да га радује што су настављена улагања у друштвени дом на којем је, како каже, кров саниран прије двије године.

- Договорићемо се о садржајима који ће бити у дому и надам се да ће служити сврси којој је намијењен, прије свега за друштвене и културне активности ове МЗ - рекао је Вучковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана