Бањалука: Почела нова академска година за више од 2.000 студената

Срна
Бањалука: Почела нова академска година за више од 2.000 студената

БАЊАЛУКА- Више од 2.000 студената уписано је у прву годину првог циклуса студија и данас је за њих одржан први академски час на свих 16 факултета и једној Академији Универзитета у Бањалуци, рекао је Срни портпарол овог универзитета Дарио Станковић.

Станковић је навео да су студенти исказали највеће интересовање за Факултет безбједносних наука, Медицински факултет, Електротехнички факултет, Академију умјетности, Факултет физичког васпитања и спорта, те Правни, Економски факултет и Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет.

"Нешто мање интересовања ове године владало је за упис на први циклус Пољопривредног факултета, али има довољно студената за упис. Са друге стране, очекујемо повећано интересовање студената за упис на други и трећи циклус студија на овом факултету", рекао је Станковић.

Он је напоменуо да су у току пријаве за упис на други и трећи циклус студија на Универзитету у Бањалуци, односно мастер и докторске студије, које су могуће од 19. јуна до 6. октобра, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

"Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи, биће доступне најкасније до 20. октобра на интернет страницама факултета/Академије умјетности, а упис примљених кандидата обавиће се од 23. до 27. октобра", прецизирао је Станковић.

Он је навео да је план да се на другом циклусу упише 587 студената на буџет, 306 на самофинансирање, те 72 страних и 86 ванредних студената.

Када је ријеч о трећем циклусу студија, Станковић је навео да на Универзитету у академској 2023/24. години могу бити уписана 153 студента.

"Од овог броја, 131 се уписује на самофинансирање, 21 страни студент, као и један ванредни", рекао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана