Почела изградња водоводне мреже за више зоне насеља Зелени Вир

Агенције
Почела изградња водоводне мреже за више зоне насеља Зелени Вир

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Зелени вир данас је почела изградња 1,7 километара водоводне мреже за више зоне овог насеља, која ће обезбиједити боље снабдијевање водом за око 50 домаћинстава, а вриједност радова је 140.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је посјетио радилиште, рекао је новинарима да се овај водовод гради у оквиру великог пројекта водоснабдијевања "Вода један" којим се жели обезбиједити стабилно снабдијевање водом за што већи број грађана. 

Он је навео да простор више зоне Зеленог вира није имао стабило ријешено водоснабдијевање, те да су се снабдијевали водом са локалног изворишта и старе локалне водоводне мреже. 

"Кроз пројекат "Вода један" обезбијеђено је да се око 1,7 километара нове водоводне мреже изгради, прикопча на градски водовод, добије стабилно снабдијевање. Процјена је да на четири крака на којима се ради има око 50 домаћинстава", рекао је Радојичић. 

Он је додао да је извођач радова компанија "Хидрокоп", а рок за завршетак тридесетак дана. 

"Желимо да грађани у свим дијеловима града имају стабилно водоснабдијевање", истакао је Радојичић. 

Он је најавио да ће у петак, 28. фебруара, бити отворен вртић у насељу Старчевица. 

Радојичић је рекао да ће вртић за смјештај 50 малишана бити стављен у функцију крајем ове седмице, у оквиру великог плана проширења капацитета предшколских установа чији је циљ да се отвори 600 нових мјеста у градском систему вртића. 

Он навео да је у току градња вртића у насељу Петрићевац, а током љета се очекује завршетак друге фазе радова на вртићу у насељу Лазарево. 

Члан Савјета мјесне заједнице Врбања Бранко Милинковић рекао је да је данас велики дан за више од 40 домаћинстава више зоне насеља Зелени вир који ће изградњом водоводне мреже имати боље снабдијевање водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана