Почела изградња новог фудбалског терена код "Делта планета"

Srna
Почела изградња новог фудбалског терена код "Делта планета"

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас почела прва фаза изградње новог фудбалског терена у вриједности готово 200.000 КМ уз бањалучки Источни транзит, у близини Тржног центра "Делта планет".


Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку изградње, рекао је новинарима да ће ово бити други фудбалски стадион на отвореном са вјештачком травом урађен према ФИФА стандардима на веома приступачној локацији.

Он је навео да прва фаза подразумијева грађевинске и хидро радове и завршетак кишне, фекалне канализације и водовода.

"Вриједност радова у овој фази је нешто испод 200.000 КМ", навео је Радојичић.

Он каже да ће, уколико буде могуће, ове године бити објављен и тендер за другу фазу, наводећи да су потребна средства да би све било завршено у потпуности.

Радојичић је нагласио да је у плану изградња још неколико веома крупних објеката у области спорта.

Он је подсјетио да је у прошлој години отворена Спортска дворана "Центар", да је при крају тендер за нову спортску дворану код Основне школе "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, изразивши наду да ће до краја године почети јавна набавка за изградњу спортске дворане у насељу Лауш.

"То би значило да за три или четири године удвостручимо, можда и утростручимо капацитете града са инфаструктурним објектима за спортске клубове", каже Радојичић.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да би прва фаза изградње новог фудбалског терена требало да буде завршена за два мјесеца ако временске прилике буду дозвољавале.

"Након тога ћемо расписати тендер за другу фазу, односно постављање вјештачке траве", навео је Билчар и додао да ће трећа фаза која се односи на помоћне објекте бити реализована касније.

Игор Врховац из Омладинског фудбалског клуба "Спартак" рекао је да је изградња новог фудбалског терена веома значајна за квалитетнији рад, будући да су клубови у Бањалуци имали проблем са простором за тренирање. /крај/бв/вј/фото/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана