Почела градња кружне раскрснице у Бањалуци

СРНА
Почела градња кружне раскрснице у Бањалуци

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је данас почела градња кружне раскрснице на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Алеје Светог Саве, укупне вриједности 2.300.000 КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци, а министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће ово допринијети осавремењавању саобраћаја у граду.

Чубриловић истиче да је ово плод сарадње Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" и града Бањалука, који ће допринијети осавремењавању саобраћаја у Бањалуци, повећању протока возила и смањењу гужви у јутарњим и вечерњим часовима, када је на овој раскрсници потпуно загушење.

"Надам се да ће по завршетку овог и будућих пројеката такви проблеми бити у потпуности ријешени. Добра сарадња града са институцијама Владе Српске сигурно даје и добре резултате и надам се да ће грађани Бањалуке бити задовољни", истакао је Чубриловић.

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Милан Дакић рекао је да су данас почели радови на другом у низа кружних токова.

"Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` заједно са градом Бањалука уз сагласност Владе Републике Српске креће у изградњу новог кружног тока који је веома потребан Бањалуци", нагласио је Дакић.

Он је навео да се наставља све оно договорено у протеклих пет до шест мјесеци, да се саобраћајнице града Бањалука растерете колико је то могуће.

Дакић је додао да је планирано да овај пројекат, као и већина кружних токова, да се заврши за шест мјесеци.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да се град заједно са Министарством саобраћаја и веза и "Путевима Републике Српске" држи пароле да је увијек важно да се иде према напријед и да се рјешавају проблеми.

Станивуковић је навео да су одређене кључне раскрснице које треба посебно третирати, додавши да је идеја да на цијелом Источном транзиту не буде семафора, да нема застоја и да се све вријеме саобраћај одвија, што се може постићи кружним саобраћајем на великим раскрсницама.

"Данас почињемо са радовима на изградњи првог кружног тока на источном транзиту и другим кружним током од укупно шест кружних токова колико правимо на источном и западном транзиту, цјелокупни инвестициони циклус је готово осам милиона КМ", рекао је Станивуковић.

Он је додао да је извођач радова предузеће "МГ Минд" из Мркоњић Града.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Борик два Милена Карлаш рекла је да обећања града иду у реализацију и да ће изградња кружних токова растеретити саобраћај не само у овом насељу, већ и у цијелом граду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана