Почела геотехничка испитивања за нови мост у Доцу

Г.С.
Почела геотехничка испитивања за нови мост у Доцу

БАЊАЛУКА - На локацији будућег моста у Доцу данас су почела геотехничка испитивања земљишта, у оквиру припрема за изградњу новог прелаза преко Врбаса.

Ово су први радови који се изводе на терену, а који су у функцији реализације овог капиталног објекта – истакао је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Предвиђено је да се у овој фази ураде двије бушотине на обје обале Врбаса. На бази ових истражних радњи, дефинисаће се услови и могућности за изградњу објеката предвиђених на овом локалитету, те дати геотехничке препоруке за санацију и уређење обала ријеке Врбас у зони ушћа ријеке Црквене.

Ова испитивања ће нам рећи како и на који начин ће се извршити темељење будућег моста и како ће бити уређена обала Врбаса у овом дијелу – истакао је Сандић.

Он је указао да је току израда пројектно–техничке документације за мост у Доцу,  којом је обухваћена израда идејног рјешења за колски и пјешачки мост са пристиупним саобраћајницама, као и израда главног пројекта за колски мост.

Све радимо са циљем да изградња колског моста, као прве фазе овог пројекта, почне већ ове јесени – закључио је Сандић.

Како је планирано, у првој фази биће изграђен мост за прелаз возила, а у другој одвојени прелаз за пјешаке и бициклисте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана