Плесни клуб Гема прославио јубилеј: Љубав уткали у сваки корак

Милош Васиљевић
Плесни клуб Гема прославио јубилеј: Љубав уткали у сваки корак

Бањалука - Свечаном академијом у препуном амфитеатру Универзитета за пословне студије Плесни клуб "Гема", кроз који је прошло више од 20.000 плесача, обиљежио је три деценије успјешног рада.

Посјетиоци свих узраста уживали су у понедјељак увече у плесном спектаклу испуњеном играчким умијећем и атрактивним кореографијама. Амфитеатар је претворен у плесни подијум, на којем се плесачима придружила и публика. Из "Геме" поручују да су досадашњи рад и признања велико охрабрење, али и обавеза да са пуно позитивних емоција гледају у прошлост и храбро мисле на будућност.

- Стварамо бољу будућност, а ова насмијана лица најбоље говоре о нашем заједничком успјеху - казао је предсједник клуба "Гема" Велибор Срдић.

Из "Геме" поручују да је плес стил живота, јер за многе људе окупљене око овог клуба, који има више од 450 чланова, дан почиње и завршава се плесом. Филмски времеплов одвео је  публику 30 година у прошлост, а смјењивале су се и честитке бивших чланова са свих континената.

- Видјели смо неке плесаче који живе у иностранству, па је наша срећа и рођенданска прослава сада још упечатљивија - рекао је спортски директор клуба Велибор Срдић.

Из Министарства породице, омладине и спорта су поручили да помажу рад позитивних спортских прича, које биљеже запажене резултате на домаћој сцени, али и у региону, те на тај начин промовишу свој град, али и Републику Српску.

- Пун амфитеатар показао је квалитет и труд свих ових година Плесног клуба "Гема". Министарство ће им и убудуће помагати - казао је помоћник министра Драган Јаћимовић.

Подршка неће изостати ни од градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

- Многе генерације Бањалучана су одрастале и одрастаће уз овај клуб - казао је начелник Одјељења Драган Бањац.

Награде

Талентовани плесачи "Геме" освојили су прегршт награда.

- Сваке године учествујемо на Европском или Свјетском првенству, те идемо по свим европским дестинацијама. Једна од најзначајнијих награда је Свјетско првенство у шоуденсу одржано у Њемачкој 2016. године, када су Тамара Ђаковић и Ведрана Грбић освојиле пето мјесто, те 2003. године када је на Свјетском првенству у модерним плесовима Теа Кољанчић заузела у полуфиналу девето мјесто у категорији хип-хоп соло за сениорке - казао је Тихомир Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана