Планирана градња више нових вртића

Агенције
Планирана градња више нових вртића

БАЊАЛУКА - Насеља Куљани, Обилићево, Врбања и Алеја центар требало би да добију нове вртиће, у настојању да предшколско образовање буде доступно што већем броју дјеце.

Упоредо са активним пројектима изградње нових вртића у Лазареву, Петрићевцу и Старчевици, за идућу годину је планирано додатно ширење система градских вртића, а динамика градње ће зависти од расположивих финансијских средстава.

Први на листи приоритета су Куљани, гдје би нови вртић требао нићи у објекту старе школе. Ових дана, требао би бити расписан тендер за пројектовање овог вртића, као и за пренамјену градског простора у Обилићеву, који ће бити претворен у вртић. Како је планирано, нови вртић у Обилићеву требао би бити смјештен у пословном простору на Булевару Степе Степановића 25-27.

Истовремено, ради се на припреми изградње још два вртића – у Врбањи и Алеји центар. У случају Алеје центар, због великог броја дјеце у овом насељу, биће грађен објекат већег капацитета, пројектован за пријем 180 малишана.

Активности за реализацију овог пројекта су већ покренуте и у току је процедура избора фирме за израду урбанистичко-техничких услова и пројекта.

У 2020. годни биће опремљен и простор на Старчевици, који је некада користила Градска развојна агенција, а чија реконструкција је у току.

Нови вртић на Петрићевцу, чија је изградња почела недавно у оквиру вишенамјеснког објекта у том насељу, требало би нагодину да прими више од стотину малишана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана