Пјешачком стазом од Пријечана до Слатине

Д. С.
Пјешачком стазом од Пријечана до Слатине

Бањалука - Излетничко-рекреативна стаза дуга 15 километара од Пријечана до Слатине, која води кроз шуму, за све љубитеље природе биће проходна од 6. децембра.

Потврдили су ово у Горској служби спасавања, која је идејни творац ове стазе.

- Остало је још да маркирамо комплетну трасу, по правилима по којима се маркирају планинарске стазе. Ријеч је о црвено-бијелим значкама. То ћемо урадити првог викенда у децембру - рекао је Секретар бањалучке Горске службе спасавања (ГСС) Лука Кукрић.

Додао је ће им у маркирању стазе помоћи и мјештани насеља Пријечани. Материјал за маркирање обезбиједила је Туристичка организација града.

Стаза је кружног облика, укупне дужине 15 километара. Почетна тачка је у Пријечанима и са ње ће се моћи изаћи на више излаза, и то у Слатини, Великом Блашку, Крчмарицама и Трапистима.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић истакао је да ће ова излетничко-рекреативна стаза много значити, како становницима овог, тако и околних насеља.

- Граду попут Бањалуке недостају овакве стазе. Поред тога, на овај начин биће додатно промовисан слоган "град адреналина и дешавања". Такође, било би штета да поменути шумовити дио Пријечана, који је годинама био поприлично запуштен, остане неискоришћен - рекао је Тојагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана