Пјешачење и бициклизам чувари здравља и околине

Илијана Божић
Пјешачење и бициклизам чувари здравља и околине

Бањалука - Европска седмица мобилности под слоганом “Крећимо се заједно” почела је јуче и биће обиљежена бројним активностима које промовишу здрав начин живота и што мање моторних возила у саобраћају.

Овогодишња кампања са темом “Сигурно пјешачење и вожња бицикла” трајаће до недјеље обиљежавањем “Дана без аутомобила”.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да је главни циљ ових активности промоција здравог живота, пјешачења и бициклизма.

Шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић нагласио је да је град прошле године добио престижну европску награду за унапређење урбане мобилности ЦИВИТАС, као град који је максимално урадио трансформацију на подручју урбане мобилности.

Сваког дана током Европске седмице мобилности од 18 до 21 час у главној саобраћајници у Бањалуци биће обустављен саобраћај за моторна возила па ће ту бити дружења бициклиста, дјеце и организована “Ролеријада”.

- Осим тога, у наградној игри биће додијељено 10 годишњих карата за систем аутоматског изнајмљивања бицикала, а у суботу ће бити организован пикник на Бањ брду, када да ће “Бањ бус” бесплатно превозити грађане до тог излетишта - рекао је Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана