Пијацама дозвољен рад уз строго поштовање мјера

А. Ј. Р.
Пијацама дозвољен рад уз строго поштовање мјера

Пијацама ће бити омогућен рад уз стриктно поштовање свих прописаних мјера, одлучио је јуче Републички штаб за ванредне ситуације.

- Дакле, и рукавице и маске и држање одстојања. Уколико дође до кршења ових мјера, одлуку ћемо ставити ван снаге - рекао је командант штаба Радован Вишковић.

Руководство бањалучке Тржнице затражило је претходно од градских и републичких власти да се омогући рад "Градске тржнице" и "Нове пијаце" за вријеме трајања ванредних  мјера.  

У допису који је упућен градоначелнику Бањалуке, Штабу за ванредне ситуације и Одјељењу за инспекцијске послове града наводи се да је "Градска тржница" затворена 22. марта и наглашава да је таква одлука дијелом у супротности са одобрењем за рад осталих објеката трговинске дјелатности на подручју града јер се у том пословном објекту налазе и пословни простори у којима ради апотека, пољоапотека, маркети прехране, те самосталне радње за промет меса и рибе.

- Продаја воћа и поврћа на "Градској тржници" се вршила уз испуњавање свих санитарно хигијенских услова, као и трговине наведене намјене којим је дозвољен рад у ванредним околностима - наводи се у допису Тржнице и истиче да је њихова чуварска служба спремна да додатно обезбиједи "социјалну дистанцу".

Бањалучка Тржница је у допису Републичком штабу за ванредне ситуације затражила да се дозволи рад велепродаје воћа и поврћа на "Новој пијаци", у склопу које се налази и двије пољоапотеке и маркет прехране.

- На "Новој пијаци" се врши велепродаја воћа и поврћа, као и снабдијевање истим здравствених установа у граду, већине маркета који врше продају прехрамбених производа, производних предузећа, а тиме и већине  становника града на Врбасу - стоји у допису у ком се наводи да се на "Новој пијаци" снабдијевају и све оближње општине.

Увјеравају да велепродаја воћа и поврћа која се врши на отвореном простору из намјенски уређених монтажних објеката задовољава све санитарно-хигијенске услове, као и да се продаја врши "на велико" у присуству мањег броја купаца, јер се не ради о појединачној куповини за домаћинства.

Достава

Из бањалучке Тржнице обавјештавају купце да телефонски могу поручити доставу потребних намирница и остале робе из њиховог асортимана на територији града, наводећи да је цијена иста као да је роба купљена лично у продавници. Грађани Бањалуке потребне намирнице и другу робу поручити на бројеве телефона: маркет прехране 051/222-496, пољопривредна апотека 051/222-491, беби опрема 065/751-989, бијела техника и кућне потрепштине 065/637-874, 066/270-551, водо и електроматеријал 065/343-109.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана