Пензионерима стиже 100 КМ на рачун: Усвојена одлука о прерасподјели буџетских средстава

Јана Кезић
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА- Одборници Скупштине града Бањалука су на ванредној сједници градског парламента једногласно усвојили одлуку о прерасподјели буџетских средстава, што значи да ће 100 КМ једнократне помоћи директно лећи на рачуне пензионера, како су пензионери од самог почетка и тражили, а не на рачун “Електропривреде”.

Градоначелник Драшко Станивуковић је изјавио да ће  пензионери на овај начин моћи сами одлучити како да утроше новац.

Одборник СНСД-а Драгослав Топић је питао зашто се ова одлука није усвојила раније.

- Ако је ову одлука била спремна и прије неколико мјесеци зашто је нисмо донијели лани у мају или јуну – упитао је Топић.

Одборник СНСД-а у бањалучком Парламенту Срђан Амиџић каже да ова одлука није дошла тек онако, те је подсјетио да је Влада Републике Српске у два наврата лани исплатила по 100 КМ помоћи за пензионере.

- Сагласан сам да се новац да директно на рачуне пензионера, али када дајемо субвенције за превоз и уџбенике, зашто се онда и то не даје директно у новцу - рекао је Амиџић.

Станивуковић је протекле седмице потписао споразум са Удружењем пензионера града, а тада је рекао да ће новац бити исплаћен 6.фебруара.

- Више од 41.000 пензионера добиће по 100 КМ. За њих 11.000 који немају рачуне у банци, средства ће стићи путем Поште Српске - казао је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана