Пећанац: Нећемо допустити да други пишу српску историју

Срна
Пећанац: Нећемо допустити да други пишу српску историју

БАЊАЛУКА - Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац поручио је да свако ко дира у институције и нарушава интегритет Републике Српске треба да зна да Срби неће допустити да им други пишу српску историју и одлучују о њеној будућности.


Пећанац је, поводом данашње посјете Бањалуци градоначелника Сарајева Бењамине Карић, подсјетио да је она, одмах по изрицању другостепене пресуде генералу Ратку Младићу, на друштвеној мрежи "Фејцбук" похвалила ту срамну пресуду у којој су свако право и правда прегажени, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

"Карићева се ту није зауставила. Са нападима на Србе наставила је тако што је подржала срамну резолуцију о Сребреници која је прије неколико дана изгласана у парламенту Црне Горе", навео је Пећанац.

Према његовим ријечима, ставови гостију као што је Карићева нису подржани у Републици Српској и сматрају се директним ударом на њене институције, становништво, сваког борца одбрамбено-отаџбинског рата, породице које су у протеклом рату изгубиле своје ближње, те сваког дјетета.

"Дјеци смо дужни рећи истину о пропаганди коју Сарајево пласира о српском народу", истакао је Пећанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана