Отворена новоизграђена дионица у Шарговцу

Srna
Отворена новоизграђена дионица у Шарговцу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворили су данас новоизграђену дионицу централне саобраћајнице кроз бањалучко насеље Шарговац у коју је уложено 1,1 милион КМ из градског буџета.

Додик је рекао да реализација овог пројекта показује напредак Бањалуке и говори да је Република Српска на добром путу, стабилна и сигурна у оквирима БиХ.

- Градска власт ради добар посао у Бањалуци, која се све више економски и у сваком другом погледу развија - рекао је Додик.

Радојичић је приликом обраћања окупљенима истакао да отварање овог пута говори да Шарговац постаје истински дио Бањалуке, а не више само приградско насеље.

Изградња овог дијела пута у Шарговачкој улици почела је у марту.

Нова дионица Шарговачке улице дугачка је око 900 метара, а модерна саобраћајница опремљена је комплетном инфраструктуром, са пјешачким стазама.

Прошле године урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из буџета Републике Српске издвојено милион КМ.

Отварању пута су присуствовали министри у Влади Републике Српске, предсједник СПС-а Горан Селак, представници политичких партија из Српске и бројни грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана