Отварање нових вртића у граду

Agencije
Отварање нових вртића у граду

БАЊАЛУКА - Градска управа расписала је тендер за другу фазу радова на будућем вртићу у Лазареву, у вриједности од милион КМ, како би током ове године био у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију.

Овај, нови дио вртића „Колибри" моћи ће да прими око 170 дјеце, у оквиру плана да се до краја године отвори укупно нових 600 мјеста у предшколским установама.

Истовремено, расписана је и набавка за опремање овог вртића, процијењене вриједности око 200.000 КМ.

За градњу будућег вртића у Лазареву по фазама одлучено је с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ.

Прва фаза градње вртића у Лазареву, вриједна 550.000 КМ, почела је половином прошле године и тече планираном динамиком. Према подацима Одјељења за комуналне послове, у зависности од временских прилика – објекат би требало да буде стављен „под кров" на прољеће.

– До тада би требало да имамо изабраног извођача за другу фазу радова, која подразумијева грађевинско-занатске и инсталатерске радове, те набавку намјештаја и опремање – истакли су у ресорном одјељењу.

Будући вртић у Лазареву заузимаће површину од 1.150 квадратних метара. Постојећи вртић „Колибри", његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године.

У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, у току је и градња вртића на Петрићевцу за смјештај више од стотину дјеце, те реконструкција објекта на Страчевици који је раније користила Градска развојна агенција, а који ће бити претворен у вртић за смјештај око 50 дјеце.

Упоредо са овим активним пројектима изградње, за ову годину је планирано додатно ширење система градских вртића.

Први на листи приоритета су Куљани, гдје би нови вртић требао нићи у објекту старе школе. У плану је и пренамјена градског простора у Обилићеву, који ће бити претворен у вртић, те обнова објекта који се налази поред недавно обновљеног вртића „Јежева кућица", а које је некада користило Удружење "Дуга".

Истовремено, ради се на припреми изградње још два вртића – у Врбањи и Алеји центар. Кроз пројекат „Енергетска ефикасност у јавним зградама", у плану је обнова још два вртића, преноси Српска Инфо.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана