Оштећени тротоар у Борику ускоро у новом руху

Сања Амиџић
Оштећени тротоар у Борику ускоро у новом руху

Оштећени тротоар у дијелу улице Олимпијских побједника и Булевара српске војске на источном транзиту биће саниран у току сљедеће седмице.

Потврдили су то у предузећу "МГ Минд" из Мркоњић Града које је у јуну на поменутој локацији постављало канализационе и вреловодне цијеви, али и асфалтни слој тротоара који је за кратко вријеме оштећен на неколико мјеста.

Руководилац у предузећу "МГ Минд" Драган Станић рекао је да је до слијегања асфалта дошло због обилних падавина и лоших услова за рад у одобреном периоду.

- Извођач радова мора да се прилагоди периоду за извођење радова који у нашем случају није био довољан за квалитетну стабилизацију подлоге асфалта на пјешачкој стази, тако да је било немогуће испоштовати дате рокове, а у исто вријеме задовољити квалитет - казао је Станић.

Појашњава да су асфалтна удубљења настала локално и то на мјестима гдје су ископи земље били већи.

- Били смо свјесни посљедица које се могу појавити усљед убрзане динамике рада, али смо имали обавезу да радове завршимо на вријеме - каже Станић и додаје да ће настала оштећења бити санирана до краја овог мјесеца.

Из Градске управе су рекли да је по пријави грађана саобраћајна инспекција изашла на терен и утврдила настала оштећења.

- Удубљење тротоара настало је због неквалитетне санације прекопане површине - казали су из Градске управе.

Милена Кременовић, која овом дионицом пута пролази сваки дан када иде на посао, рекла је да је одавно примијетила оштећења, али се надала да ће бити убрзо санирана.

- Сваки дан пролазим овуда, одваљени асфалт и удубљења одмах сам примијетила, али сам мислила да је то привремено, да ће то неко санирати - казала је Кременовићева. Додаје да је ово близу центра града и да је потребна што бржа поправка да се тло не би додатно улегло.

Бициклисти

Настала оштећења на бициклистичкој стази у улици Олимпијских побједника засметала су и бициклисти Огњену Марковићу, који свако вече прође овим путем.

- Видио сам рупу поред стазе, иако није одмах уочљива док се не погледа боље - казао је Марковић. Додаје да то квари изглед града јер је стаза обновљена овог љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана