Оронуле зграде пријетња за све

Ј. П.
Оронуле зграде пријетња за све

Бањалука - На подручју ужег центра града, као и бројним градским насељима, има на десетине објеката који су оронули и у веома лошем стању, а осим што нарушавају изглед околине, они угрожавају и безбједност пјешака, возила и околних објеката.

Мјештанка насеља Чаире, Ивана Милутиновић каже да има и превише рушевних објеката.

- Моје насеље се налази на километар од центра града а пуно је старих и оронулих кућа. Питање дана је када ће се нека од тих кућа обрушити на неког пролазника. Готово да нема дијела града које нема по неколико таквих објеката. Сматрам да би требало изрећи казне њиховим власницима, уколико не желе да их санирају - казала је  Милутиновићева.

Одјељење за инспекцијске послове, нема тачне податке у којим насељима има највише рушевних објеката, али процјењују да су ови објекти најбројнији у Обилићеву, десној и лијевој Новоселији, Српским топлицама и Врбањи.

- Ми смо у јулу 2007. године посљедњи пут извршили снимање  дијела подручја града, при чему је идентификовано 100 оваквих објеката. Реконструкција и обнављање тих објеката није у нашој надлежности - рекли су у Одјељење за инспекцијске послове. Додају да урбанистичко-грађевински инспектор, наређује да се постави обавјештење са упозорењем или сигурносна трака уколико неки од ових објеката угрожава безбједност пролазника и безбједност у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана