Одвоз смећа и из бочних улица у Пријечанима

Д. С.
Одвоз смећа и из бочних улица у Пријечанима

Бањалука Проблем депоновања смећа у Пријечанима, који је посебно изражен у централном дијелу насеља, на раскрсници улица Данила Бате Стојковића и Хиландарске, биће ускоро ријешен.

Договорено је то на недавно одржаном састанку представника комуналног предузећа "Чистоћа", Градске управе и Савјета Мјесне заједнице Пријечани.

- Имамо обећање надлежног комуналног предузећа да ће већ од сутра смеће, које је је раније одвожено из двије од 33 улице у насељу, најмање три пута седмични бити одвожено и из бочних улица, у којима постоји могућност да у њих  уђе возило за одвоз отпада - рекао је предсједник Савјета Мјесне заједнице Небојша Тојагић.

Додао је да ће за почетак, осим из двије главне улице, смеће бити одвожено и из улице Душка Радовића и Руске улице, а до краја јула на овај списак биће уврштена и улица Данила Бате Стојковића, која је иначе и најдужа у насељу.

- Мјештани бочних улица раније су били приморани да сав отпад одлажу уз Хиландарску улицу, што у великој мјери утиче и на изглед насеља. А у 1.500 метара Хиландарске улице налази се чак 16 бочних улица - објаснио је Тојагић.

Према његовим ријечима, смеће се одвози три пута седмично и то понедјељком, сриједом и суботом.

- Кад је ријеч о контејнерима, у насељу их има и превише, јер је "Чистоћа" у протеклом периоду утростручила њихов број - казао је Тојагић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана