Одужено радно вријеме таксија за лица са инвалидитетом

Срна
Одужено радно вријеме таксија за лица са инвалидитетом

Бањалука - Услуга "Ин такси" убрзо би требало да буде свакодневно на располагању лицима са инвалидитетом на подручју Бањалуке у времену од 7.00 до 22.00 часа, саопштено је из Градске управе.

До сада су инвалидна лица могла да користе услуге "Ин таксија" двократно у времену од 6.00 до 12.00 часова те од 15.00 до 19.00 часова.


Из Одјељења за саобраћај и путеве је саопштено да су представници Града обавили више разговора са представницима Градског удружења инвалида Бањалука, те уважили њихове сугестије за побољшање услуге.

"Од Градског одбора удружења инвалида затражићемо да се уради ревизија постојећег списка корисника. Наиме, примједба на досадашње вршење ове услуге је била да би требало превозити само она ивалидна лица са оштећењем доњих екстремитета више од 80 одсто. Из тог разлога биће затражено достављање новог списка корисника како би ова услуга била пружена онима којима је и најпотребнија", наводе из надлежног одјељења.

Из овог одјељења додају да се наредних дана очекује расписивање јавне набавке за избор превозника, по чијем би окончању би у пракси заживио нови систем рада такси превоза за ова лица.

Уважавајући проблеме с којима се сусрећу лица са инвалидитетом, Градска управа је 2016. године увела услугу превоза лица са инвалидидтетом на принципу такси превоза под називом "Ин такси".

Наведену услугу су могле да користе све особе са инвалидитетом које су се нашле на списку Градског одбора удружења инвалида Бањалука, а који је више пута прошириван и допуњаван што је потврда да је услуга квалитетна и поуздана.

Услуга се тренутно обавља на начин да Град суфинансира дио цијене, и то старт вожње у износу од 2.70 КМ и по километру 1.80 КМ, а лице са инвалидидтетом плаћа 0.30 КМ старт вожње и 0.40 КМ по километру.

Превоз се обавља возилом прилагођеним за инвалидна лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана