Одборници тестирани на ковид 19 у складу са важећом регулативом

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Из Дома здравља Бањалука демантују наводе појединих портала када је ријеч о тестирању на вирус корона учесника у раду Скупштине града Бањалука, те истичу да су одборници тестирани на ковид 19 у складу са важећом регулативом.

У саопштењу бањалучког Дома здравља наводи се да је Хигијенско-епидемиолошка служба тестирање извршила у уторак, 12. октобра, како би се онемогућило ширење вируса корона и угрожавање здравља учесника сједнице градске Скупштине.

Након сазнања да је један одборник градске скупштине позитиван на вирус корона, одржан је састанак којем су присуствовали градоначелник Бањалуке, уједно и командант Градског штаба за ванредне ситуације, предсједник Скупштине града, шефови одборничких клубова, један независни одборник и директор Дома здравља Бањалука, која је и одборник и члан Градског штаба.

Из Дома здравља напомињу да је тада једногласно договорено да се сви одборници и остали учесници у раду Скупштине иницијално тестирају на вирус корона пи-си-ар методом ради сагледавања могућности наставка скупштинског засједања наредног дана.

Градоначелник је, како се наводи, као командант Градског штаба за ванредне ситуације задужио директора Дома здравља Невену Тодоровић да позове дежурни тим Хигијенско-епидемиолошке службе, да дође у Скупштину града и изврши тестирање одборника.

На овај начин, наводе, процес тестирања се могао завршити у краћем временском периоду и тестирањем би била обухваћена сва лица која су тада била у скупштинској сали, а која су добровољно приступила узорковању бриса.

Из Дома здравља додају да је тим Хигијенско-епидемиолошке службе извршио тестирање у складу са важећом регулативом.

"Сматрамо да се одговорно поступило и на вријеме предузело све како би се онемогућило даље ширење вируса и угрожавања здравља учесника сједнице градске Скупштине, што су потврдили и резултати тестирања јер је већи број лица из скупштинске сале био позитиван на вирус корона", додаје се у саопштењу.

Из Дома здравља Бањалука још једном су апеловали на све да разумију колика је тежина посла медицинских радника у тренутној епидемиолошкој ситуацији и поштеде их непријатних коментара како би сви заједно, што безболније, изашли из пандемије узроковане вирусом корона.

Поједини портали објавили су, како се наводи, неистине везане за рад здравствених радника у ковид амбулантама и Хигијенско-епидемиолошкој служби, када је ријеч о тестирању на корона вирус учесника у раду Скупштине града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана