Одборници о новом Приједлогу буџета Бањалуке највјероватније у суботу

Срна
Одборници о новом Приједлогу буџета Бањалуке највјероватније у суботу

БАЊАЛУКА -Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да је добио нови Приједлог буџета града за ову годину и да би овај документ требало да буде размотрен на ванредној слупштинској сједници која би могла да буде заказана за суботу, 10. април.

- Овај приједлог ћу да прочитам и изучим. Наша идеја је да за сутра закажемо скупштински колегијум да на њему дефинишемо нови датум одржавања ванредне сједнице. Мислим да ће све политичке партије бити сагласне да се на приједлог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића ванредна сједница одржи у суботу - рекао је Илић новинарима у Бањалуци гдје је завршена сједница Скупштине града Бањалука.

Према његовим ријечима, став градоначелника и његових савјетника је био да ће уважити што је могуће више амандмана на захтјев не само скупштинске већине, већ свих оних који су их предложили.

- Са те стране тек када погледам буџет видјећу колико је тога уврштено у приједлог буџета. Искрено се надам да ће они бити уврштени у што већој мјери како не би било потребе за новим амандманима - рекао је Илић.

Он је додао да ће скупштинска већина урадити све да здравствени радници добију финансијска средства као вид подстицаја за оно што су прошли у протеклих годину дана, те да ће се потрудити да се не раздвајају институције - републичке или градске.

Илић је рекао да је жеља скупштинске већине да Бањалука што прије добије буџет и изразио увјерење да су преговори ишли у правом смјеру.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је Приједлогом буџета предвиђено да цјелокупни износ за процес вакцинације и функционисање Дома здравља износи 1.215.000 КМ, што је рекорд јер, како каже, никада град није више дао, чак ни прошле године када је било кредитно задужење од 12 милиона КМ.

Он је рекао да је за угоститеље предвиђено 600.000 КМ, те нагласио да је 200.000 КМ додатна подршка пензионерима путем субвенција мјесечних карата од 20 одсто. Он је нагласио да је више од 300.000 КМ директна подршка јавном превозу.

Станивуковић је рекао да је отворен за разговоре о буџету и да "могу остати амандмани који имају смисла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана