Од тротоара у улици Краља Петра I Карађорђевића остале рупе

Сања Амиџић
Од тротоара у улици Краља Петра I Карађорђевића остале рупе

Бањалука - Тротоар у улици Краља Петра Првог Карађорђевића у насељу Булевар потпуно је уништен, а грађани кажу да се од рупа и неравнина њиме не може ходати.

Додатни проблем представља и то што се у непосредној близини налазе сједишта институција као што су Центар јавне безбједности и Окружни суд Бањалука, због чега том дионицом свакодневно прође велики број пјешака.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Булевар Драго Вурдеља рекао је да је тротоар највише уништило коријење дрвећа које избија на површину и ломи асфалт.

- Недавно су у овој улици на неколико мјеста исјечена стара стабла гдје су након ископавања коријења остале рупе и неравнине које нису затрпане, тако да је тротоар у лошем стању - објаснио је Вурдеља.

Он је додао да су градским властима послали неколико дописа тражећи санацију овог, али и других тротоара у овој мјесној заједници.

- На подручју Булевара има неколико улица гдје је потребна санација тротоара, али локација код Центра јавне безбједности је приоритетна јер је стаза потпуно уништена - рекао је Вурдеља.

Становник Кочићевог вијенца Милорад Миловановић каже да је од тротоара на Булевару остало само име.

- Ово по чему ми корачамо не може се назвати тротоаром, већ неким његовим остацима. То је толико руинирано да је сваког трена могуће сломити ногу на њему. Такав је већ дуже вријеме и нико га не поправља. Прошле године рађена је санација улица, надали смо се да ће поправити и оштећења на тротоарима, али од тога ништа - казао је Миловановић.

Слично мисли и његова суграђанка Зорица Копрена која каже да је тротоар право ругло те је потребно урадити хитну санацију. 

- Старији становници, дјеца и мајке са дјечијим колицима не могу проћи, посебно када пада киша јер су рупе пуне воде, због чега смо приморани да прелазимо на другу страну улице - казала је Копрена.

Из Градске управе су рекли да ће наредних дана тротоар у улици Краља Петра Првог Карађорђевића бити саниран.

План

Према Програму заједничке комуналне потрошње у току ове године планирана је модернизација дијела тротоара у улицама Степе Степановића, Проте Николе Костића, Куљанској, Краљице Марије и Равногорској.

- У оквиру реконструкције градских саобраћајница планирана је и обнова тротоара у улици Триве Амелице - наведено је у програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана