Од локације до дозволе у 12 корака

В. П.
Од локације до дозволе у 12 корака

Бањалука - Одјељење за просторно уређење припремило је водич "Од локације до употребне дозволе у 12 корака", у којем је инвеститорима на једноставан начин појашњено како могу добити сву потребну документацију за грађење.

- У водичу смо представили сваку од фаза у поступку прибављања документације неопходне за изградњу - рекла је начелник овог одјељења Санела Кецман.

Она је додала да се водич може преузети на званичној интернет страници града или у Центру за дозволе, односно канцеларији број 19 у згради Градске управе.

 - Уз приложену копију катастарског плана инвеститор може одмах добити извод документа просторног уређења, на којем се налазе информације о могућностима и ограничењима градње на одређеној парцели - појаснила је Кецманова.
Додала је да водич појашњава шта је све потребно да би се прибавили локацијски услови.

- Документација о ријешеним имовинским односима те главни пројекат су основ за издавање грађевинске дозволе - нагласила је Кецманова.

Казала је да су наведени и подаци о предузећима и установама од којих је потребно прибавити одређене сагласности.
- Прије добијања грађевинске дозволе инвеститор је дужан да уплати накнаду за ренту и за трошкове уређења градског грађевинског земљишта. Изграђени објекат не може се користити прије издавања употребне дозволе - казала је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана