Од 1. фебруара 13А вози до Паприковца

Александра Тодоровић
Од 1. фебруара 13А вози до Паприковца

БАЊАЛУКА - Мјештани Куљана који већ мјесецима траже продужење линије 13А, од 1. фебруара требало би да коначно добију јавни превоз на траси Куљани - Центар - Паприковац.

Потврдио је ово за “Глас Српске” градоначелник Драшко Станивуковић и додао да је Градска управа на овај начин изашла у сусрет становницима овог насеља.

- Направићемо математичку и финансијску анализу исплативости саобраћања градског превоза, те ћемо извршити ревизију постојећег реда вожње јавног градског саобраћаја. Приоритет ће имати насеља са највећим бројем становника - нагласио је Станивуковић.

Директор предузећа “Аутопревоз” Дејан Мијић казао је да су добили одобрење Градске управе да линија 13А буде продужена до Паприковца.

- Из Градске управе смо обавијештени да је одобрена молба за продужавање линије која би саобраћала на релацији Куљани - Центар - Паприковац. Извршена је ревизија уговора, који је био на снази до 31. децембра 2020. године и одобрено да се постојећа линија због потреба мјештана продужи до Паприковца - рекао је Мијић.

Додао је да ће због овога “Аутопревоз” повећати број полазака и да ће овај корак изискивати и већи број аутобуса.

- Ред вожње на овој релацији остаће непромијењен - нагласио је Мијић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Јовица Томић рекао је да су се прије десет мјесеци дописима обраћали Градској управи и “Аутопревозу” како би постојећа линија била продужена до Паприковца.

- До сада су путници морали ићи пјешке неколико километара или пресједати у други аутобус и плаћати још једну карту - казао је Томић.

Мјештани Куљана тражили су прошле године да линија 13А Куљани - Центар путању продужи до Паприковца, посебно због епидемије вируса корона. Становници Куљана тада су нагласили да имају потребу за чешћим одласцима на прегледе или на посао у Универзитетски клинички центар на Паприковцу.

Према његовим ријечима, продужење линије има огроман значај и представља олакшицу за мјештане.

Медицинари

Јовица Томић је рекао да у Куљанима живе становници различитих генерација, као и велики број здравствених радника који су запослени у УКЦ-у РС.

- Грађанима старије животне доби је било напорно да чекају и пресједају у други аутобус, те да плаћају додатну карту другом превознику, а исти проблем имали су и родитељи који доводе дјецу на преглед - закључио је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана