Очекивали нове поласке аутобуса, а остали без пола старих

nezavisne.com
Очекивали нове поласке аутобуса, а остали без пола старих

Лакташи - Мјештани насеља Шушњари и Велико Блашко, у општини Лакташи, писали су петиције за увођење још аутобуских полазака до Бањалуке, а умјесто повећања њиховог броја - укинуто им је више од пола постојећих!

Мјештани ова два насеља, удаљена од Бањалуке 15-20 километара, до којих саобраћа аутобуска линија 29, која пролази кроз Шушњаре до Великог Блашког, кажу да довољан број полазака нису имали ни досад.

Додају да су због тога често ишли до оближњег бањалучког насеља Пријечани, гдје су другим превозником ишли до Бањалуке.

"Досад смо имали 10 полазака, с тим да нам је задња линија која саобраћа из Бањалуке у 19.10. Писали смо петиције за увођење нових линија, а умјесто тога добили смо укидање постојећих", рекао је Синиша Гајић из Великог Блашког.

У предузећу "Аутопревоз" потврдили су да ће од новембра само четири поласка постојати на релацији Бањалука - Велико Блашко.

"Приморани смо да пређемо код другог превозника да бисмо на вријеме стизали на посао, а ученици у школу. Долази зимски период и биће нам тешко јер и када пређемо код другог превозника до најближе аутобуске станице морамо пјешачити најмање два километра", каже Гајић.

Мјештани апелују да им власти изађу у сусрет и да им барем врате поласке који су досад постојали.

Дејан Мијић, директор "Аутопревоза", казао је да на тој линији не постоји довољан број путника да би се режим саобраћаја одржавао као досад.

"Линије ће бити прилагођене, али ће се водити рачуна да се обезбиједи да сви путници с тог подручја имају могућност да на вријеме стигну на посао, као и ученици у школу и да се врате на вријеме, а да при томе не изгубе везу с Бањалуком", рекао је Мијић.

Додао је да ће ова новонастала ситуација некоме мање одговарати, али да покушавају да нађу најбоље рјешење у сарадњи с мјесном заједницом Велико Блашко и општином Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана