Обрадовали Милану Гајић за рођендан

Јасмина Перишић
Обрадовали Милану Гајић за рођендан

Бањалука - Основна школа "Алекса Шантић" одржала је овог мјесеца низ хуманитарних активности па су тако ученици и наставници сакупили 3.000 КМ помоћи за Милану Гајић обољелу од Лафорине болести. Савјет ученика посјетио је јуче и јавну кухињу "Оброк љубави", којој су даровали храну и хигијенске потрепштине.

Директорица Основне школе "Алекса Шантић" Свјетлана Радусин истакла је да је правило ове школе одувијек било да ученике васпитава у духу хуманости.

- Милана Гајић је била ученица наше школе па су ђаци и наставници сакупили скромну новчану помоћ. Жељели смо да јој то уједно буде и мали поклон за њен 23. рођендан, али и да јој покажемо да шантићевци мисле на њу и од срца јој желе побједу у овој тешкој борби - рекла је Радусин.

Додала је да им је жеља да подстакну и друге да пруже подршку породици Гајић, али и свој дјеци обољелој од Лафорине болести.

- Шантићевци су редовно посјећивали ову храбру породицу. Другари су сестрама Милани и нажалост покојној Татјани Гајић читали и препричавали разне догађаје. Миланина разредница Бранислава Табаковић и ја смо је посјетиле на њен рођендан. Био је то емотиван сусрет, јер нам се искрено обрадовала - испричала је Радусин.

Савјет ученика са Подмлатком Црвеног крста организовао је ових дана и прикупљање прехрамбених и хигијенских производа за потребе јавне кухиње "Оброк љубави".

- Ту акцију спровели смо у сарадњи са Удружењем грађана "Мозаик пријатељства", а са нама су учествовали и ученици Подручне школе Дракулић. Тако су јуче ђаци први пут имали прилику да посјете просторије јавне кухиње те да се упознају са начином рада и подјеле помоћи - рекла је Радусин.

Додала је да су крајем октобра сакупљали стари папир и пластичне флаше, а новац добијен од продаје ових сировина искористили као помоћ ученицима који одлазе на екскурзију или за набавку потребних наставних средстава.

- У овој акцији сакупљено је 3.707 килограма старог папира и 38 килограма пластичне амбалаже - казала је Радусин.

Извињење

У тексту, који је јуче изашао у "Гласу Српске" "Школа заблистала послије 62 године", поткрала се грешка па је умјесто актуелне директорице Свјетлане Радусин, као извор потписана бивша директорица Татјана Радоја. Обје су биле наше саговорнице, али је потписана само једна. Овим путем упућујемо извињење због настале грешке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана