Обрада метала отвара 80 радних мјеста

Ј. Ш.
Обрада метала отвара 80 радних мјеста

Бањалука - Градској развојној агенцији одобрен је пројекат "Оспособљавање незапослених лица према потребама послодаваца у сектору метал", у оквиру којег би 80 особа требало да добије радно мјесто.

Из Агенције истичу да су недавно припремили пројектну апликацију и кандидовали пројекат ка програму "Прилика плус". Вриједност овог регионалног пројекта је 137.343 КМ и у наредном периоду би требало да буде потписан уговор о његовом спровођењу.

- Циљ пројекта је јачање партнерства између јединица локалне самоуправе, јавних служби за запошљавање у РС, образованих установа, центара за обуку, односно едукацију и послодаваца због спровођења програма образовања и обука радника за познатог послодавца - саопштили су из Агенције и додали да се на овај начин ствара већа конкурентност незапослених особа и ефикасније запошљавање.

Пројекат се реализује у партнерству са Машинским факултетом Бањалука, општинама Градишка и Лакташи, Заводом за запошљавање РС, техничким школама у Гадишци и Бањалуци, као и бањалучким, градишким и лакташким фирмама.

Градска развојна агенција континуирано припрема пројекте, које кандидује ка доступним изворима финансирања у оквиру актуелних развојних програма, пројеката и фондова. Агенција је од априла ове године припремила седам пројектних приједлога вриједних 639.687 КМ и пет пројеката техничке помоћи фирмама укупне вриједности 580.120 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана