Обиљежено само 20 одсто путева на подручју Бањалуке

В. Поповић, Ј. Перишић
Обиљежено само 20 одсто путева на подручју Бањалуке

Бањалука - Хоризонтална саобраћајна сигнализација у посљедње три године ниједном није у потпуности обновљена на свим саобраћајницама и тренутно је обиљежено 20 одсто путева, потврдио је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Најчешће то радимо на мјестима гдје је најпотребније јер једноставно са буџетом од 100.000 КМ више није могуће - објаснио је Новаковић.

Према информацијама из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, у априлу је обновљена саобраћајна сигнализација у улицама Краља Петра Првог Карађорђевића, Книнској и Видовданској те на Старчевици протеклог викенда.

У наредне двије седмице биће обиљежени путеви у улицама Васе Пелагића, Ђуре Даничића, Јеврејској, Срђе
Злопоглеђе, Цара Лазара, Царице Милице, Милоша Обилића, Браће Југовића, Патре, Скендера Куленовића, Козарској, Првог крајишког корпуса, Краља Петра Другог, Гундулићевој, Зеленгорској, Ранка Шипке, Др Јована
Рашковића, Триве Амелице, Браће Подгорника, Ивана Горана Ковачића, Љевчанској и Мајевичкој.

Предсједник Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да ова сигнализација показује возачима како да се најбезбједније понашају у саобраћају.

- То је посебно важно ноћу или када пада киша. Када је  коловоз мокар, оне се посебно тада тешко уочавају, а возачи не могу имати правовремену информацију - објаснио је Јаћимовић.   

Навео је да су у посљедње вријеме добили пет жалби возача да је унутар кружног тока који се налази на прилазу Петрићевцу истрошена раздјелна линија.

- Велики број возача у јавном градском превозу рекао је да су у ужем центру града доста истрошени пјешачки прелази, раздјелне и зауставне линије - навео је Јаћимовић.

Радови ноћу

У Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја су рекли да ће велики дио предвиђених радова бити извођен ноћу када је најмањи интензитет саобраћаја.

- Овим ће бити готов први дио обиљежавања, а други дио ће почети у другој половини августа када ће бити обновљени сви пјешачки прелази и остала хоризонтална сигнализација у зони основних школа - рекли су у Одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана