Обиљежен Свјетски дан свјесности о аутизму

СРНА
Обиљежен Свјетски дан свјесности о аутизму

БАЊАЛУКА - Бањалучко Удружење "Дјеца свјетлости" организовало је данас дружење са гостима у "Делта планету" гдје су цртали, пуштали плаве балоне и дијелили едукативне брошуре поводом 2. априла, Свјетског дана свјесности о аутизму.

биљежавању је присуствовао и бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић који је рекао да град подржава градско Удружење "Дјеца свјетлости" које брине о дјеци са аутизмом, а да је подизање свијести о аутистичности континуиран процес.

Станивуковић је подсјетио да град спроводи једну од најважнијих акција - изградњу куће за привремени, али и трајни боравак дјеце са потешкоћама у развоју, за шта ће издвојити знатна средства "Као друштво морамо континуирано да радимо на подизању свијест о томе да међу нама постоје различитости, да постоје дјеца, младе особе, лица са различитим потешкоћама у развоју", истакао је Станивуковић.

Он је позвао све који су у могућности да позову хуманитарни број 1414 за прикупљање средстава за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју.

Свјетски дан дан свјесности о аутизму обиљежава се 2. априла сваке године, подстичући државе чланице УН да предузму мјере за подизање свијести о људима са аутистичним поремећајем, укључујући аутизам и аспергеров синдром широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана