Нови савјети мјесних заједница догодине

В. П.
Нови савјети мјесних заједница догодине

Бањалука - Мандати савјетима мјесних заједница на подручју града који су изабрани 2011. године највјероватније ће бити продужени. Нови избор чланова савјета планиран је најкасније 90 дана од конституисања градских власти након локалних избора 2016. године.

Наведено је то у одлуци коју ће разматрати одборници на идућој сједници градског парламента 16. јуна. У зависности од мјесне заједнице мандати савјетима су почели да истичу у периоду од марта до септембра ове године.

У образложењу ове одлуке је наведено да би спровођењем избора ове године дошли у ситуацију да мандат изабраних чланова Савјета траје само до спровођења локалних избора.

- Исто тако за то су потребна и знатна новчана средства због чега је и предложено доношење ове одлуке - појашњено је у овом документу.

Подсјетили су да је почетком 2012. године, Народна Скупштине Републике Српске измијенила Изборни закон, којима је, између осталог, предвиђено и да се избори за савјете МЗ одржавају најкасније 90 дана од конституисања локалне власти.

- Имајући у виду да су савјети МЗ изабрани 2011. године са мандатом од четири године, који законом није скраћен, избори нису спроведени у законом одређеном року - наведено је у овом документу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана