"Нови фосили" најавили концерт у Бањалуци

ГС
"Нови фосили" најавили концерт у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Група "Нови фосили" одржаће 10. јуна концерт у Бањалуци, а Сања Долежал, Маринко Цолнаго и Владимир Кочиш на конференцији за медије најавили су програм који ће обухватити њихове познате мелодије.

Како су казали, публика на тврђави Кастел моћи ће да ужива у незаборавним хитовима као што су "Шути, мој дјечаче плави", "За добра стара времена", "Реци ми тихо", "Саша" и многе друге.

"Фосили" ове године обиљежавају 54. годишњицу постојања, а у Бањалуци нису наступали од 1988. године, када су направили велику турнеју након успјеха на "Евровизији", гдје су пјесмом "Ја сам за плес" освојили четврто мјесто.

Сања Долежал, Маринко Цолнаго и Владимир Кочиш Зец са седмочланом групом најавили су концерт за публику од седам до 77 година, те су вјерне пратиоце позвали да на концерт поведу унучад и праунучад.

"Тако је било прије 40 година, кад сам ја ушла у групу 'Нови фосили', али и данас је фасцинантно видјети у првим редовима клинце који не да нису били у плану тада, него њихови родитељу су још били дјеца. Што је најважније, свуда гдје год диљем регије наступамо ти клинци знају текстове наших пјесама", рекла је Сања Долежал.

Специфичност пјесама "Нових фосила" су ведрина и енергичност, а Долежалова је подсјетила да је већину мелодија за бенд писао Рајко Дујмић, који није са нама од 2020. године. Поред њега, специфичност бенду дали су текстописци Момчило Попадић, Драго Бритвић, Стево Цвикић, Зринко Тутић и многи други.

"Круна наше каријере, тренутак којег се посебно сјећамо је наступ на фестивалу 'Евровизија' 1987. године у Бриселу", рекао је Владимир Кочиш Зец, те додао да је то једно незаборавно искуство и права потврда квалитета и ван оквира бивше земље, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана