Нови асфалт на Булевару Живојина Мишића

Н. Б.
Нови асфалт на Булевару Живојина Мишића

Бањалука - Уклањањем оштећених слојева асфалта на Булевару Живојина Мишића јуче су почеле поправке градских и приградских саобраћајница планиране за ову годину.

Из Градске управе најавили су да ће на дионици кроз Борик бити постављен нови слој асфалта и промијењени ивичњаци тамо гдје је потребно.

- У склопу одржавања предвиђени су и радови у улицама: Др Ђеде Кецмановића, Браће Подгорника, Српских рудара, Понирској, Јовице Савиновића и другим. Вриједност радова на овим локацијама је 526.000 КМ, а извођач је предузеће "Козара путеви" - казао је в.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Завршетак реконструкције централне саобраћајнице у Борику планиран је ове седмице.

- Возила ће и даље моћи пролазити овом дионицом, наравно успорено и уз пратећу сигнализацију. Молимо све учеснике у саобраћају за стрпљење - казао је Сандић.

Додао је да је у току тражење рјешења за оштећену конструкцију Зеленог моста.

- Недавно започети радови нису стали. Утврдили смо да су оштећења већа него што смо претпостављали. Препорука Института за урбанизам, грађевинарство и екологију је да се саобраћај забрани у току радова, али знамо да би то изазвало велике гужве. Овај мост је приоритет у нашим пројектима и могуће је да ће идуће године добити двије саобраћајне траке - појаснио је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана