Нове табле подижу безбједност

Н. Б.
Нове табле подижу безбједност

Бањалука - Да би била побољшана безбједност учесника у саобраћају, у граду је лани постављено укупно 405 саобраћајних знакова, од чега 243 на новим локацијама, док се остали односе на замјену дотрајалих и уништених знакова.

Ово су потврдили у Одјељењу за саобраћај и додали да је највише постављено знакова изричитих наредби - 245, који обавјештавају возаче и пјешаке о забранама, ограничењима и обавезама.

Постављено је и 180 знакова обавјештења, те 20 табли чији је задатак да упозоре учеснике у саобраћају на опасност која им пријети на одређеном дијелу пута.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истакао је да је број постављених ознака смањен у односу на годину раније.

- У 2015. поставили смо 482 знака, од чега 260 на новим локацијама. Остали се односе на замјену старијих и оштећених знакова. Обнављање саобраћајне сигнализације континуирано се изводи током цијеле године - појашњава Сандић.

Саобраћајна сигнализација и друга комунална опрема често је на мети вандала, чиме су угрожени учесници у саобраћају, а граду се наноси материјална штета.

Програмом заједничке комуналне потрошње града за 2016. годину за замјену уништених саобраћајних знакова планирано је 150.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана