Новаку Ђоковићу Кључ града и Повеља Почасни грађанин Бањалуке

Срна
Новаку Ђоковићу Кључ града и Повеља Почасни грађанин Бањалуке

Бањалука - Најбољем спортисти свијета тенисеру Новаку Ђоковићу биће додијељена награда "Кључ града Бањалука" са Повељом "Почасни грађанин" као посебан вид признања за хумана дјела, одлучила је данас Скупштина града.

Награда је додијељена поводом 22. априла - Дана града, а Скупштина града донијела је одлуку о додјели девет признања.

Награда "Златни грб града Бањалука" за изузетан допринос у хуманитарном раду и сарадњи са другим организацијама припала је градској организацији Црвеног крста, док је "Плакета града Бањалука" за изузетна хумана дјела припала Удружењу "Мозаик пријатељства" и Удружењу породица са четворо и више дјеце "Четири плус".

Награда "Плакета града Бањалука" за изузетна остварења у области културе припала је музичару Момиру Никићу, за изузетна остварења у области привреде и хуманости Маринку Умичевићу, за изузетна остварења у области образовања и културе радијском новинару Милану Хајдуковићу.

"Награда града Бањалука - младима" у износу од 1.500 КМ, као посебан вид признања за рад у области спорта и физичке културе и за хуманитарни рад припала је Владани Гаврановић, док је ова награда у износу од 1.500 КМ као посебан вид признања за рад у области стваралаштва и иновација припала Радошу Будиши.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да најзначајније признање иде у руке спортског аса и личности године у Републици Српској Новака Ђоковића.

"Град Бањалука дугује захвалност Новаку Ђоковићу за све што је чинио за овај град и Републику Српску и за грађане на овим просторима", нагласио је Гаврановић.

Он је рекао да је Новак Ђоковић увијек био драг гост у Бањалуци и изразио очекивање да ће град, без обзира на Ђоковићеве обавезе око турнира, имати прилику да приреди церемонију свечаног уручења ове награде, чим за то буду створени услови.

Одборник СНСД-а Душко Рачић рекао је да је најпрестижније градско признање ове године отишло у праве руке, те да се на овај начин град жели захвалити Новаку Ђоковићу за све што је урадио на промоцији спорта на свим просторима и да му ода додатно признање зато што је више пута долазио у Бањалуку и сваки пут афирмативно говорио и својим дјелом показао да воли Бањалуку.

Одборник НДП-а Миленко Јаћимовић истакао је да је Ђоковић својим хуманитарним радом и донацијама показао да је и велики хуманиста спреман да пружи помоћ другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана