Нова трка за директора вртића

Данијела Стоканић
Нова трка за директора вртића

Бањалука - Градска управа расписала је нови конкурс за избор директора Центра за предшколско васпитање и образовање, који ће бити отворен до 14. јула.

Према ранијем коалиционом договору Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП), који чине већину у Скупштини града, позиција директора Центра за предшколско васпитање и образовање припада СП-у.

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, на овој листи би се, међу кандидатима, могли наћи и они са прошлог конкурса, а то су Јелена Куртиновић из СП-а, садашњи директор Наташа Радуловић из СНСД-а и Слађана Мишић, нестраначка личност.

Међутим, један од кандидата са прошлог конкурса, Босиљка Бошњак из СП-а, по свему судећи, изгубила је право да поново конкурише за ову функцију, јер на првом конкурсу, као једина предложена, није наишла на подршку већине одборника у Скупштини града.

Предсједник Градског одбора СП-а Раденко Ђурица јуче није желио да коментарише ништа у вези са конкурсом, док  бивши члан СП-а, који је крајем 2014. године прешао у СНСД, Милан Гранула каже да то мјесто треба да припадне тој партији и да је најбољи кандидат за ту функцију актуелни директор Наташа Радуловић.

- Она и даље треба да буде директор ове установе. Она годинама ради овај посао и то чини како треба, између осталог, то су доказали и остали одборници на недавној Скупштини града, који су више аплаудирали њој него  Босиљки Бошњак - рекао је Гранула.

Социјални рад

Демократски народни савез (ДНС) на четвртом конкурсу за избор директора Центра за социјални рад подржаће садашњег вршиоца дужности Веру Сладојевић.

Наиме, како су рекли у ДНС-у, Сладојевићева је окупила стручан тим људи и задовољни су резултатима које је постигла као вршилац дужности директора.

Кандидати

Јелена Куртиновић, СП - наставник српског језика

Наташа Радуловић, СНСД - запослена у Центру

Слађана Мишић, нестраначка личност - запослена у Центру

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана