Нова опрема за већу заштиту од пожара

Н. Б.
Нова опрема за већу заштиту од пожара

Бањалука - Набавком нових ватрогасних возила и савремене опреме током ове године биће побољшана техничка опремљеност Професионалне ватрогасне јединице, чиме ће степен заштите од пожара у граду бити подигнут на још виши ниво.

Потврдио је то шеф Одсјека за послове цивилне заштите и Професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун, додајући да се предузимају бројне активности, које су превасходно усмјерене на стварање још бољих услова за рад ватрогасне јединице.

- У посљедњих неколико година Ватрогасна јединица је значајно опремана новим возилима и средствима за заштиту од пожара, а такође су саниране просторије за рад јединице. Како би опремљеност ове јединице била на још вишем нивоу, и у овој години планирамо улагања у укупном износу од 1,8 милиона КМ, како је и предвиђено недавно усвојеним планом утрошка средстава за техничко опремање Ватрогасне јединице у 2017. години - казао је Ћућун.

Како је истакао, планом, који је усвојила Скупштина града на засједању одржаном 31. јануара, - планирана је набавка техничке опреме, и то опреме за гашење шумских пожара, личну и заштитну опрему ватрогасаца, као и средства за гашење.
Према његовим ријечима, ради чувања, складиштења и одржавања средстава и опреме ватрогасне јединице, цивилне заштите и цјелокупног система заштите и спасавања постоји потреба за изградњом магацина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана